lørdag 30. april 2011

Moro i Melbourne!



Omsider tilbake igjen i Australia var det klart for et besøk hos broderen i "Tropical London", eller Melbourne som byen egentlig heter. Grunnet litt kollisjoner med jobb og slikt fikk jeg en hel dag alene hver med både Torgeir og forloveden. Begge laget et program for meg, og det var ganske morsomt hvordan det gikk for seg.

De som kjenner ham vet at Torgeir er en entusiastisk hobbybrygger, og dagen var satt opp til å kjøre rundt og besøke et par av de små mikrobryggeriene deg finnes så mange av Rundt Melbourne. Planen var ganske grov, og lite ble sjekket på forhånd - noe som førte til et par bomturer, møter med låste dører, en fergerur og åtte timer i bil. Men bevares, det var en veldig hyggelig biltur uansett! :-D

Dag to var det Aldas tur og her var ingenting overlatt til tilfeldighetene nei. Programmet var fullt detaljert og gjennomgått, og vi startet ut med å gå "thousand steps" som er en kjempelang trapp gjennom bratt jungelterreng som er laget som et minnesmerke for Kokoda Track i New Guinea som jeg jo var og så med egne øyne litt tidligere på turen. Spesielt å se igjen mange av de samme plakettene, og tenke tilbake på ukene i forveien. Videre kjørte vi "the tourist highway" gjennom blant annet landsbyen Sassafrass hvor en finner både Gepetto's Workshop og Miss Marple's Teahouse. Sistnevnte var vi innom og spiste lunch og drakk Te på engelsk vis, men etter å ha sett litt på klientellet konkluderte Alda med at: "hmm... this is a bit girly isn't it?" Jeg var ikke uenig i det, så vi kom oss viser til Yarra Walley som er et av vindistriktene utenfor Melbourne, og hjem til et fantastisk flott landskap. Her suste vi rundt fra bonde til bonde og hørte på historier og smakte oss vei. Det ble også tid til en liten ostetallerken med lokale råvarer som smakte aldeles nydelig!

Dagen i dag ble startet litt seint (er jo helg), og til lunch kjørte vi i gang en ekte australsk "barby!" med Aussie Salad og Kangaroo Steak. Det smakte aldeles utsøkt, og var et veldig hyggelig siste måltid i Australia. Nå er det imidlertid på tide å sette nesa mot Europa igjen. Først hjem og bytte bagasje, og så bærer det nedover på kontinentet til Sveits og Hellas. Sjelden et rolig øyeblikk.

Det er godt å tenke på det er sommer i Norge nå og jeg gleder meg til et par-tre måneder med å ta det rolig og døybe gode minner. Mye å se tilbake på fra denne turen og mange gode historier. Middag med ministere, busstur med haner og kokosnøtter, pass som kastes i søpla og tyvaktige apekatter. Neste langtur er enda på skissestadiet, men det ser ut til at starten vil gå i romjula og avsluttes noen uker ut i januar.

Hei så lenge og velkommen 22,5t i et flysete før jeg ser norsk jord. Hun hei, det blir moro. ;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar