fredag 20. januar 2012

Playing with the rich kids


Bahamas er i sannhet rike amerikaneres lekeplass. Etter Castro stengte Cuba for alt annet enn Sovjetunionen på begynnelsen av 60 tallet og kastet ut det som var av Amerikanere trengtes det et nytt sted å dra for og bruke penger. Bahamas ble valget, og har fungert som bemidlede amerikaneres tumleplass de siste 50 årene.

Prisene var fort 10x av det vi betalte i Mexico uten at det var noe særlig bedre av den grunn. Vi opplevde videre at sentrum var en ganske død plass bortsett fra de timene på døgnet hvor folk fra cruisebåter var i land og slik liknet det i det hele tatt veldig mye på det vi så både på Barbados og Antigua.

Da vi fløy inn satt vi sammen med et par unge amerikanere som pratet rimelig høylydt seg imellom. Det var umulig å ikke følge samtalen sånn noenlunde for oss som satt på siden og det viste seg det at de var på vei fra USA til Bahamas for å delta på et utvekslingsprogram - "One Semester at Sea" ombord på et cruiseskip som skulle fra Karibien og helt til Kina. Videre fikk vi med oss det at alle deltakerne hadde fått informasjon under bordet om å møtes på "Senor Frog" - en resturant/diskotek i Nassau på Bahamas for å bli kjent første kvelden. Dit dro naturligvis også vi etter vi hadde fått sjekket inn. :-P

Utrolig stemning etterhvert med et hundretalls ungdommer i slutten av tenårene og begynnelsen av tyveårene. Vi følte oss vel kanskje litt som tilskuere i starten men det tok ikke lang tid før mange hadde lyst å prate med oss ettersom vi vel var de eneste europeerne som var tilstede. Om noen har sett video fra Spring Break noengang vil jeg si det var litt av det samme vi opplevde her. Hæla i taket. hehe :)


Vi bodde ganske spesielt på et Hotell som ble eid/drevet av et eldre gresk ektepar som også hadde det som bolig. Totalt var det vel en 6 rom og følelsen av å være "på besøk" var tilstede hele tiden - enda litt ekstra forsterket med kona i huset som helt tydelig var bestemor og betraktet oss som barn som måtte passes litt på. ;)

Litt utenfor Nassau ligger en enda mindre øy de kaller Paradise Island. Her ute har hotellkjeden Atlantis etablert seg med et ENORMT resort av samme type som det som står på The Palm i Dubai. Foruten hotellet med alle suiter og rom huser establissementet et digert shoppingsenter, massevis av restauranter med meget høy kvalitet, en delfinpark, et gigantisk akvarium og et stort badeland med massevis av sklier. Timene fløy ganske fort og sola ble kjapt glemt av tre store gutter på vei opp og ned rutsjebaner. Alle tre var ganske røde mot slutten av dagen men skjønt enige om at moro var det absolutt.



Turens desidert dyreste måltid ble også inntatt her da vi fant en fransk restaurant oppi alt det karibiske og amerikanske, som serverte både fois gras, hummer og sjokoladefondant. METT er ordet.


Jeg tror nok det at om jeg besøker Bahamas igjen vil det være mer aktuelt å dra ut på en av de mindre øyene - eksempelvis Bimini - og prøve seg på litt andre aktiviteter som dykking og dypvannsfiske. Det blir med Nassau som med de andre cruiseskip-destinasjonene; altfor kunstig.

Bagasjen til joffen har returnert til vår varetekt, han hoster og harker som om innvollene vil ut, men bortsett fra det er vi i fin form alle mann - om en noe solbrente. Og turen går videre til Florida. :-)

Under: Jeg måtte kaste inn håndkleet da jeg bestilte spare-ribs på HRC og fikk servert noe som minnet mer om en halv gris. Det ble med det éne måltidet. Hele dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar