torsdag 5. januar 2012

Livet på solsiden i Antigua.


Omsider kommer følelsen av å være ordentlig på tur. Reisefølget spaserer ut på rullebanen og opp fem små trappetrinn rett inn i et lite to-motors propellfly som skal ta oss via St. Vincent til Antigua. Opp og ned går det, bråker, humper og skumper, men frem kommer vi til nasjon nummer 2 på denne reisen. Som på Barbados er også Antigua for det meste drevet av inntekter fra turisme og i hovedstaden St.John er det gjerne ankret opp både 4 og 5 digre cruiseskip samtidig. "Are you guys on the ship?" er et spørsmål som ofte blir stilt, og mesteparten av handelen foregår i US Dollar.


Det er ikke mye backpackere i Karibien og følgelig tilsvarende mangel på hostels og gjestgiveri. Det er altså en liten utfordring å finne seg steder å bo som passer lommeboken og samtidig er riktig lokalisert. Etter en del om og men havnet vi midt smørøyet i byens hovedstad i det gamle kvarteret som er lett gjenkjennelig på de mange veldig fargerike bygningene. Rommet vi fikk var digert med 2 ditto store senger. Ettersom vi er 3 gutter på tur måtte de inn med en ekstraseng og loddtrekningen var i gang. Lars trakk det korteste strået men ser nå ut til å få sove likevel selv om det i starten var litt mumling om noe vondt i ryggen.


På Antigua kom også turens første bad! Vi tilbrakte en hel dag på stranden og badet, spiste, drakk og kjørte vannjet. Helt forkastelig at sistnevnte ikke er lov i Norge - det var jo kjempemoro. Etter vi hadde stekt en stund og jeg trakk inn i skyggen, kom jeg i prat med et yngre par turister. Vi utvekslet litt erfaringer på engelsk frem og tilbake helt til jeg spurte hvor de kom fra. "Norway".. Så da ble det felles middag senere på kvelden med våre nyvunne venner fra Moss, Thomas og Helene. Etter vi forlot Barbados er disse de eneste nordmenn vi har sett.



Neste dag var vi en tur ute og svømte med rokker. En nesten komisk affære hvor en gjeng turister ble fordelt ut på 4-5 store båter og så fraktet i tog ut til ei brygge som lå på en moring ute ved et rev. Der hadde de gjerdet inn et område med sandbunn som var så grunt at en kunne stå, og alle båtene ble tømt for turister som igjen ble samlet opp i nevnte område. Deretter hoppet et par lokale oppi gryta med en bøtte fiskemat og vips så var det en haug rokker som gled frem og tilbake i folkemassen til mye hvining og skriking fra damer i alle aldre. En kunne også stille seg i kø og gå frem til en kar som holdt fast en av de store fiskene og så få bildet sitt tatt sammen med denne (og kjøpe det etterpå, naturligvis).

Vi fikk også sponset drivstoff til en lokal herremann som kjørte oss en tur sør på øya hvor vi fikk handlet litt lokalt håndarbeid og tatt en tur opp på en høyde med fantastisk utsikt over omgivelsene. Øyas historie er ikke så veldig lang men litt av den fant vi også her oppe i form av ruiner fra festningsverk som var i bruk under første verdenskrig.



Joffen har vært en tur og pratet i den store telefonen også i Antigua og klager litt over at han er svimmel. Forhåpentlig blir han snart i bedre form. Ellers er stemningen på topp her blandt gutta og vi er langtfra lei enda. Neste stopp blir Jamaica - et land som nok er ganske annerledes både Barbados og Antigua. Spennende. :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar