mandag 21. juni 2010

Viva Brazil!



Da var turen kommet til siste etappe av turen, Brasil. Etter å ha hengt på flyplassen i Sao Paulo i over fem timer(!) midt på natta gikk omsider flyet videre til Fortaleza hvor Stefan stod og tok oss i mot. Det var rene unntakstilstander da vi landet ettersom Brasil spilte mot Nord Korea i VM akkurat da, og fotball er religion i dette landet. Eksplosiv stemning i hele byen med fyrverkeri og fanfarer da hjemmelaget vant.

Det siste stoppet på turen var også det varmeste, og med en gjennomsnittlig temperatur rundt 30-tallet ble hver eneste formiddag tilbrakt på stranda. Dette er en litt annerledes opplevelse enn i Norge for å si det mildt, med fullt av massøser, kremmere og kunstnere som prøver å selge deg mat, kunst, krimskrams og tjenester. Pruting er en viktig del av gamet her, og vi ble fort bitt av basillen. Værst kanskje Joffen som handlet både massasje, manikyr, pedikyr og juksetattovering i tillegg til en masse dill som inkluderte både villsvintenner og treskulpturer. Moro var det dog! :)

Vi feiret Stefans 30års dag i 2 omganger. Først en liten gjeng ut på middag på Onsdagen, og så en mer a la Grande happening på Lørdagen med over 200 gjester. De liker festligheter i Brasil!

Turens siste dag var det ny fotballkamp for Brasil i VM - denne gangen mot Elfenbenskysten. Jeg og Magnus dresset oss opp i nyinnkjøpte fotballtrøyer og dro ned på Yachtklubben for å se. Der var et helt vanvittig liv og ekstatisk stemning i det hjemmelaget vant 3-1, og så godt som har tatt seg videre til åttenedelsfinalen. Man har virkelig ikke vært på fotballkamp før man har vært på en landskamp i Brasil!

Men alt har en ende og denne ferien er intet unntak. Etter å ha pakket ned sekken en sidste gang ble vi skysset til flyplassen for å ta fatt på hjemreisen. Nå sitter vi her trangt og varmt, 12.182 meter over bakken i retning Lisboa. Der skal det byttes fly en siste gang og så er vi jammen hjemme igjen.

Turens høydepunkt må for min del sies å ha vært fotturen i Andesfjellene, men alt har vært helt supert. Nå venter sommer og sol hjemme i Norge og så får vi se utover høsten om det er mulig å planlegge nye eventyr. Jeg må en tur og besøke brodern i Australia neste år i hvert fall, og så finnes det også et kontinent som heter Afrika.. ;)

Ciao!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar