mandag 7. juni 2010

2 dager i Quito er for lite



To dager i Ecuadors hovedstad er helt klart for lite. Vi kom frem på ettermiddagen fra Galapagos og rakk å ta taubanen (verdens 2 lengste) opp til 4100moh og få noen flotte bilder av byen og fjellene rundt (se bilde)! Men jammen er lufta tynn der oppe. Blir spennende å se hvordan det blir å skulle gå opp enda høyere når vi kommer til Peru.

Søndager i Quito er som søndager flest ganske tamme, men etter å ha loffet rundt med kartbok og GPS i en times tid på kvelden ble vi vinket inn hos "El Mariachi" hvor vi endte opp med å spise altfor mye meksikansk mat før vi til slutt trillet tilbake til hotellet rundt midnatt.

I dag var vi oppe i halv ni tiden og startet dagen med frokost på en svært anbefalt Café som helt klart må ha hatt en dårlig dag. Først ble vi ikke servert. Så fikk vi bestilt, men etter en liten stund ble vi opplyst om at de ikke hadde ingredienser til det vi ba om. Vi endret litt for senere igjen å få samme beskjed enda en gang til. Omsider fikk vi i oss noe, og kom oss avgårde. En time etter ankomst..

Lonely Planet hadde skissert for oss en byvandring på 3,5km som de stipulerte til å ta ca 4t inkl besøk hos de mest interessante severdighetene. Denne anbefales veldig! Vi brukte noe lengre tid, men var innom det meste av tingene på veien. Blant annet klatret vi helt til topps av klokketårnet i byens katedral og fikk noen flotte bilder!

Lunchen spiste vi på lokalt velkjente Uncle Ho's, hvor joffen kjøpte en t-skjorte med den noe tvilsomme påskriften "I love Ho's". Maten var veldig god. ;)

Etter litt fommel på flyplassen (bagasjen min måtte åpnes og jeg var redd noen skulle reagere på lavasteinene jeg tok med fra galapagos..) kom vi oss gjennom alt, og nå er det straka vegen til Peru!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar