mandag 14. juni 2010

Gammelt og nytt i Cuzco.



Omsider kom vi frem til kontinentets eldste, kontinuerlig bebodde by - Cuzco. Som andre steder i verden var noe av det første som møtte oss en diger reklameplakat fra McDonalds, men den var fort glemt innen vi nådde sentrum.

Innbyggermessig er Cuzco i dag en by som størrelsesmessig plasserer seg mellom Bergen og Oslo. Som tidligere nevnt er det en veldig gammel by, som tidligere fungerte som hovedstad i Inka-imperiet på 14-1500 tallet før spanjolene kom og overtok. Dagens bygningsmasse består av mye forskjellig, men de viktigste bygningene i sentrum av byen er fremdeles reist på de femhundre år gamle Inka-fundamentene vi finner her. Fantastisk steinarbeid!

Vi benyttet dagen vår til en byvandring som tok oss gjennom de mest interessante stedene i byen og videre opp fjellsiden til den store jesus-statuen, Cristo Blanco, som står der oppe og skjer utover byen. Ellers ble det tid til litt shopping også, så nå har jeg ordnet meg en strikkegenser av Alpakka-ull pluss litt lokalt håndtverk.

Snart er de tid for å ut og gå i fjellet mot Machu Picchu og det gleder jeg meg veldig til. Vi er en gruppe på 16 personer som skal gå i følge ser det ut til. Bueno!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar