mandag 15. november 2010

Turbo-Tokyo



Bildet over er fra Hachikõ. En av utgangene fra Shibuya togstasjon og også verdens største fotgjengerfelt. Mye folk! På plassen er det også en statue av hunden Hachikõ som er blitt et nasjonalt symbol på vennskap og trofasthet. Den som ønsker historien bør se filmen med Richard Gere.

Vi har vært ganske døgnville de første par dagene her nede men heldigvis sover Tokyo aldri så det er alltid ting å finne på. Vi har spist mye god mat så langt, og vært en kjapp tur innom Electric City. Det å gå ut og spise i Japan er veldig hyggelig. Man deler typisk all maten over bordet og får servert et sammensurium av småretter fremfor en stor porsjon. Veldig lett å bli akkurat passe mett!

Mandag morgen dro vi til fiskemarkedet i 5tiden på morningen for å få med oss en yrende business. For et styr! :D Men Japanerne er utrolig vennlige og vi ble påspandert smaksprøver og laget show for av flere av kjøpmennene på torget.

Senere på dagen var det hjem og hente sekken og et par togbytter senere er vi fremme i Takayama hvor jeg nå ligger på en tynn madrass på gulvet i et japansk buddhist-tempel som også fungerer som hostel. Her lever vi skikkelig autentisk med papirvegger og stråmatter på gulvet. Ganske lyd med andre ord og akkurat nå hører jeg faktisk en sunnmøring prate på utsiden! Haha, det er en liten verden.

Jeg og joffer var ute en tur i går kveld for å finne mat, men greide ikke spore opp noen minibank. Derimot fikk vi lov å både spise og drikke på krita, bare vi lovet å komme innom og betale i morgen! :-o

En annen ting med tempelet her er at de også har gratis wifi. Kjekt å få oppdatert seg litt og ladet elektriske artikler som alle ble tømt for strøm forrige døgn. :p

I dag venter naturen og fjellene og noen helt spesielle gamle trehus fra oltidens Japan. Ai! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar