tirsdag 16. november 2010

Takayama - Japan på gamlemåten



I dag har vært en slitsom dag. Mine to kompanjonger fikk det tøft i dag etter å ha slitt seg ut 2 døgn i Tokyo i forkant. Joffen var det bare så vidt vi fikk opp av senga, og BA var kjapt ute med å trenge time-out etter vi var begynt sightseeingen. ;)

Vi startet turen ut på landet til et stort åpent museum som er satt opp der. Gamle bygninger fra distriktet er blitt flyttet hit og bygget opp igjen for å vise i praksis hvordan det så ut i Japan i gamle dager. Veldig kult!

Etter et par timer her dro vi tilbake til sentrum og hadde en titt i Japans eneste gjenværende politiske bygning fra Edo-perioden hvor det fremdeles var militørt (Shogun) styre.

Etter en liten matbit, hvor vi også fikk betalt regninga fra i går, dro vi til gamlebyen og fikk en følelse av hvordan det så ut i en Japansk by for flere tiår tilbake. Før sola gikk rakk vi også å klatre opp på høyden hvor ruinene av det gamle slottet ligger.

Nå er det mørkt ute, men klokka er ikke mer enn syv på ettermiddagen. Etter å ha gått i 6-7 timer er imidlertid kroppene ganske kjørt likevel så det spørs om ikke det kan bli en tidlig kveld her. Og i morgen er planen å forflytte seg ned fra fjellet igjen og til Kyoto. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar