fredag 8. november 2013

Antarktis! The final frontier!


Da var vi i gang igjen! Denne gangen er det verdens (for min del) aller siste kontinent som gjenstår å utforske - Antarktis. Det blir som vanlig en relativt heseblesende tur hvor en forflytter seg over 3 kontinenter og 7 land i løpet av en måneds tid, men jeg tror det skal bli vel verdt det.

Turen går via et par-tre mellomstasjoner til Colonia Del Sacramento på kysten av Uruguay, en by hvor den eldre delen av bebyggelsen faktisk er på UNESCO's liste over ting man skal ta litt ekstra vare på. Vi blir der i utgangspunktet én natt før vi drar videre til hovedstaden Montevideo og så er vi i gang. Først flyr vi til Paraguay og hovedstaden Asuncion (kjent blant flere som Sør-Amerikas minst turistvennlige land..). Derfra flyr vi til Bolivia og hovedstaden La Paz som er verdens høyest beliggende by! Planen er å sykle ned El Camino de la Muerte (dødens vei) og ellers se hva som finnes av moro før vi drar til Chile og Santiago.

Fra Santiago er det noen timers flytur ut på Påskeøya hvor vi vil tilbringe et par netter, før vi returnerer til Chile og senere til Argentina og Buenos Aires. Til sist flyr vi sørover til verdens sørligste by, Ushuaia, hvor en båt står klar til å ta oss over kapp-stredet ned til Antarktis hvor vi skal seile langs kysten et par dager og gå i land på kontinentet for noen døgn i telt (og hakk i kniv/pistol/fyll-inn-selv skjeftet) før vi returnerer til Norge om alt går som det skal.

Vi drar tidlig i morgen tidlig, og går alt etter planen er vi vel hjemme i Norge på ettermiddagen mandag 9. desember. Det kan være det blir skrevet på engelsk underveis ettersom jeg siden sist har fått noen internasjonale følgere av bloggen, men det at det blir innlegg i det hele tatt fordrer naturligvis at det finnes dekning underveis. Uansett er det noen kilo fotoutstyr med på turen så bilder skal det være nok av når vi er vel hjemme. Carpe Diem! :-)

Her er en mer detaljert oversikt over turen:


Og den Antarktiske delen:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar